Fattig och lycklig i Göteborg

Sitter på golvet i vardagsrummet. Undrar hur många timmar om dagen jag spenderar sittandes på ett golv? E är iväg och jobbar och A ska snart iväg på en arbetsintervju. Spännande. Själv ska jag vara ensam hela dagen, sitta med en kopp kaffe och en bok vid köksbordet. 

Utanför fönstret skiner solen från en klarblå himmel ner över gyllene björkar. Kan inte sluta le. Jag är hemma, det finns inget bättre än att sitta i sitt eget kök och sova i sin egen säng. 

Det är till och med trevligare att vara ensam i sitt eget hem. 

I kväll ska vi på teater och vara kulturella. I morgon kommer S hit, ska möta henne vid stationen och sedan gå och fika med pengar som jag inte har. På fredag är det bokmässan och på lördag ska vi  på vernissage och på söndag är det bokmässa igen. 

Hoppas vädret håller i sig och att solen fortsätter lysa. Men gör den inte det så spelar det ingen roll. Jag är hemma!
Kram T

En idyll i mörkret

Gick förbi en fönsterrad, ett upplyst vardagsrum med tända ljus som dansade mot taket. Ett välkomnande hem med tysta ekon av kärlek. fönsterrutan speglade min närvaro och himlen bakom mig. En ljusblå himmel med rosa spår av solen. I mina öron bad någon om ett utraderat förflutet och jag lyssnade mer till det än till något annat. En upprepande bön om att bli fri i kontrast till familjen i vardagsrummet. 
  
 Spetsgardiner ovanför, en rad av välskötta krukväxter under. En egen liten värld av himmel och jord, och däremellan ljus. Jag stannade upp och väntade, tittade, rakt in till familjen. Granskade deras idyll medan en röst upprepat viskade i mina öron radera mitt förflutna, ljug bort min sanning. 

   Önskan efter en cigarett fem minuter tidigare gjorde sig påmind och jag blev trött. Längtade efter att få dra in röken djupt ner i lungorna, hålla den kvar innan jag med en suck andades ut den genom näsan. En kall öl skulle för stunden dölja smaken. Smaken av fem minuter tidigare. 
 
  En tanke fladdrade förbi, tanken på Frode i sina svarta jeans, med det bruna håret och cigaretten mellan fingrarna. Min cigarett. Var det hans inflytande som fick mig att stanna upp och stirra rakt in i någon annans familj. Försöka läsa deras hemligheter medan solen sakta försvann bakom höghusen.
  
 Världen tystnade runt omkring mig. Portdörren stängdes utan något väsen. Om jag flyttade mig skulle tiden som stannat upp fortsätta, nu skulle bli senare. Jag kunde inte gömma mig i deras ljus för evigt, kunde inte hålla kvar dem för alltid. 
 
  Händerna blev kalla och jag gömde dem i fickorna. Familjen bakom rutan förvandlades till en illusion och i mitt öra skrek någon lämna mig. Jag skrek med. Ljusen var inte lika lockande längre och Frodes grå ögon lyste starkt i mörkret. Längtan efter hem blev starkare.

   Fem minuter senare tinade värmen upp mina frusna händer, fingrarna inflätade i det lena bruna håret. Fönstret mot gården speglade oss i soffan. Jag med håret på ända, han med sin arm om mig. Himlen svart utanför och den svaga doften av cigaretten mer än fem minuter gammal. 
   

Fest

Igår var det lördag och vi firade mammas födelsedag med tårta och presenter. Efter det umgicks jag med min syster ett tag, vi åt överbliven tårta innan hon gick hem till sig. Tvättdag. 

I morgon åker jag äntligen till Göteborg. E ska möta mig på stationen så vi kan fika på espresso House och bara prata strunt. Ser fram emot det. 

Ser fram emot blåsiga regniga Göteborg. Ska sitta i mitt kök och se ut över berget, solen som tittar fram bakom molnen och glittrar i prismorna. Ha en lång sen frukost, dricka massa kaffe med skumvispad mjölk toppad med kanel. 

Älskar hösten. Finns det något bättre än träd med gulnade löv, vinden som susar genom grenverket och en varm filt om axlarna. Eller ännu bättre Es armar om mig i en lång kram. Köket som luktar av nybakat bröd. 

Nej nu ska jag duscha och sen är det dags för lunch, har inte ätit nyttigt på flera dagar. 
/T


Idag har jag

  1. Köpt biljetter till och från Stockholm.
  2. Ordnat med mammas födelsedagspresent (det gick lätt när lillasyster dök upp med förslag!)
  3. Varit på möte med P. Han hade en hel del att säga. Vi drack te och pratade om projektet, han berömde mitt sätt att skriva. Nu har jag en hel del att ta hand om. Ska organisera en gemensam manifestation i januari med alla Ps grupper och olika projekt. Vilket betyder att jag måste hitta en röd tråd mellan dem och få dem att samarbeta. 
  4. Samt använt upp mina sista pengar på att köpa Rött hav under röd himmel av Scott Lynch
Ny bok i bokserien jag följer

Kunde inte låta bli. Ska läsa den när jag åker till Göteborg på måndag, bara låta hjärnan slappna av. Det kan behövas ibland.  Senare ikväll ska jag skriva med E och innan dess måste jag avsluta kapitlet till inlämningen nu på torsdag. Sen ska jag sova och i morgon bär det av till Stockholm. Ser fram emot att träffa min S.                  Det är en fin bok →
/T

En seg måndag/ min vecka

Ska följa med min bror till tandläkaren idag, så jag är sminkad och redo att bege mig ut i den lilla lilla världen som är Norrköping. Mentalt vill jag bara gömma mig under en filt och sova, har nog utvecklat en mild torgskräck efter sjukdomsveckan.

Skulle gått på stan med J i morgon men eftersom jag ska ha möte med P så går inte det, typiskt. Vet inte alls vad det är jag ska säga till honom. Dessutom är det ett lunchmöte, för vilka pengar ska jag äta ute för? Hoppas han bjuder.

Snart är det onsdag igen och då är det dags att åka till Stockholm. Hatar tunnelbanan. Det finns inget mer irriterande än att åka tunnelbana. Alla som trängs och har bråttom, sen finns det de där som inte hittar, de som måste läsa på alla skyltar och som stannar mitt i ett steg. 

På lördag fyller mamma år och jag vet fortfarande inte vad jag ska ge henne. Vad ger man en mamma som inte vill fylla år? Hon borde ju förstå att hennes barn vill fira henne. 

Sen blir det måndag igen och då ska jag åka till mitt underbara Göteborg, längtar. Tänk, det är bara en vecka kvar tills jag får sitta i min lägenhet och sova i min säng igen. Ska övertala E att bjuda mig på restaurang och göra stan. Ska bara njuta av Sveriges bästa stad!
/ T

Frisk?

♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣♣

Trodde jag var frisk i tisdags sen blev det mycket värre i onsdags och jag missade skolan. Nu är det fredag och jag känner mig bättre igen, men man vet ju aldrig. 

Sov hela dagen igår, helt utmattad. Idag vaknade jag vid nio och var relativt pigg, vilket betyder att jag kommit in i min vanliga rytm igen. Underbart. Ska göra en stor kopp kaffe, har inte druckit kaffe på flera dagar, och bara njuta. Tycker att jag förtjänar det efter att ha varit duktig och skrivit viktiga mail.

Kaffe kanske får mig att arbeta upp lite mod till att söka jobb! Jag vet ju vad jag vill.
I dag ska A gå på sökning till ett filmprojekt, jag hoppas att hon gör bra ifrån sig och kommer med, det förtjänar hon. Dessutom skulle det göra henne glad och nu när hösten kommer blir hon så deppig om hon inte har något kul att se fram emot. Jag vet precis hur det är, fungerar likadant själv.

Själv väntar jag i min ensamhet på att E ska komma hem så jag får skriva med henne, det där med att bo isär är inget jag rekommenderar, det är hemskt. Och man tar ut all ilska på alla andra, speciellt A får en hel det svordomar över sitt namn, men det är E som får ta emot det. Och allt bara för att A också vill använda sig av internet. De måste verkligen ordna så fler datorer kan använda det samtidigt.  Men det är inget jag kan göra något åt så det är onödigt att hänga upp sig på. / T

Nostalgi

Ute är det mulet och nära till regn. Sitter framför datorn, blev nästan klar med kapitlet jag skulle skriva. Har även nyss sorterat bilderna från i sommar. Det är lätt att bli nostalgisk och längta tillbaka till sommaren när man minns den så här trevlig!

 Jag ledig i solen med en kopp kaffe

Alla dagar jag fick springa ute i regnet på ett berg och skrika för full hals är som bortblåst. Jag längtar tillbaka till landet och stillheten. 
I morgon är det dags att åka till Stockholm igen. Tre dagar i huvudstaden, stress i tunnelbanan och dyr mat. Men jag ser fram emot att träffa S, min söta flicka. Hon gör mig glad. Subban skulle jag dock klara mig utan.
Kram T

Officiellt frisk

Äntligen lossnade förkylningen från huvudet, hemkurerna fungerade! Orkade läsa skoltexterna idag. Satt på golvet med en stor kopp kaffe och papper utspridda omkring mig i en vacker solfjäder. Det är intressant att se hur alla utvecklas i sitt skrivande, alla på sitt sätt. 

Känner mig något stressad eftersom alla mina åtaganden blev förflyttade två dagar framåt i och med sjukdom, är något efter i planeringen. Har dock hunnit börja med ett nytt kapitel och i morgon ska jag avsluta och renskriva det. 

Ordnade också med företagsmappen, nu är planeringen nästan klar inför mötet med P, ska bara gå igenom några saker via telefon med E och A. Känner mig duktig som har lyckats ta tag och organisera mig. 
Kvällen ska jag spendera uppkrupen i soffan med örtte och  Pol Pots leende, samt en och annan kattunge i knät. 


Början

Snart är helgen slut och vardagen tar vid. Underbart. (Jag var ironisk, det finns inget bättre än helger).  I morgon börjar E arbeta och vi kommer inte kunna skriva lika länge med varandra i kväll. 

Sitter på golvet i vardagsrummet och dricker varmt vatten med halstabletter. Vaknade igår med feber och en förkylning jag gör allt för att bota. Borde arbeta på min roman, läsa Pol Pots leende av Peter Fröberg och granska texter med nitisk noggrannhet. Orkar inget av det.  

                                                                                                                                                                                                                                                      

Himlen är dimmigt grå, för stunden har det slutat regna och jag har fönstret öppet. Var med mamma och tittade på träningsmaskiner idag, men den hon ville ha var slut. Synd. Passade på att handla en mapp till projektet med A och E, vill att det ska se snyggt ut när vi presenterar det för P.  Förhoppningsvis blir han imponerad av ytan utan att se till innehållet som fortfarande behöver arbetas på.

 


RSS 2.0