Snart nytt år

God morgon, har duschat och ätit frukost.  Emma är på jobbet och hasa och häsa hasar och häser inne i rummet. själv har jag fört över pengar från sparkontot. Dricker kaffe och tittar på Xena, En klassiker. 

När jag vaknade sken solen över bergsjön men nu har det mulnat till ordentligt och det ser ut som om det ska bli snö. Typiskt, där rök Emmas teori om att solsken kommer med kyla.  Sitter och hoppas att hon ska få för sig att sluta klockan ett men så lär det väl inte bli. Nu när jag är ledig vill jag vara med henne och inte hålla mig undan för att slippa höra hasa och häsa. 



I dag bär det av till Torestorp där vi ska fira nyår. Ett nyårsfirande långt ute på landet där man måste ha dubbla strumpor och tröjor i massor för att inte frysa ihjäl. 

Nu har hasa och häsa vaknat och jag kommer få mera kaffe, trevligt.

/ Kram T



En liten uppdatering...

... I bilder och text.


Natten innan julafton i pappas kök.



Många biobiljetter i julklapp, jag, Emma och Jessica tog tvillingarna att se Madagaskar 2, den var rolig. Här väntar vi på att Jessica ska dyka upp.



Idag; jag och Emma fikar på ett kafé.

I morgon bär det av till Göteborg, tidigt tidigt, blir att gå upp vid fem men det ska jag nog klara av kan vi hoppas. Sitter och myser i köket med Emma och alkoholfri cider, onödigt att dricka när man ska åka tåg.  Emma sitter gömd i sin Tove Jansson biografi och flinar då och då, katterna leker i hallen med skorna och mor min blippar på teven. Hon lär väl strax gömma sig i en bok.

Själv har jag ingen läslust alls. Längtar till våren och tänker på soliga vägar, små knoppande blad och fågelsång. Allt jag tänker på just nu har med långt fram att göra. Nyår är bara ett ont jag måste gå över för att komma till solen. Nyår och påsk.

Ja ja, men en tågresa kan man ju se fram mot och nötter framför en brasa. Nu är det snart bones och en kopp te. 

 / Kram T


God Jul


Solen skiner

Det finns en grund ispöl på vägen nedanför fönstret så lite kallt är det ute. Men ingen snö och det känns mera som vår än december. Och i morgon är det jul. 

Drömde i natt att Sophie förlovat sig, hon hon hade den fulaste ringen någonsin och var hemskt elak. Hon skulle flytta till Spanien eller någon annanstans med honom och vi var i Umeå och packade. Där hittade jag en gammal kalender från 2004, i svart skinn och jag hade skrivit med röd penna i den. Sedan föll alla bladen ut ur den och landade på golvet.

Så man kan få ihop det. 

Kram Sophie, och skaffar du en sån ring så tänker jag ärligt säga att den är FUUUUUUUUL.

Sitter och dricker kaffe, har precis slagit in de sista av mammas julklappar, tejpen tog slut igår så hon lade över ansvaret på mig. Det är mysigt att slå in julklappar, mycket trevligare än att öppna dem. Jag vet dessutom vad jag ska få, fick välja själv, bästa sättet att inte bli besviken.

/ Kram T


Vit jul?

Den vackra solen börjar försvinna bakom molnen som dyker upp mer och mer på himlen som nyss var så klart blå. Ack, det fina vädret bara borta, puff i en vindpust försvinner det. 

Det kanske blir snö! Det vore trevligt med en vit jul....

Men inte en vit jul som uppehåller tågtrafiken, Emma får inte bli sen. Snart är hon här, så bra, det är bara i morgon kvar sen kommer hon.

Längtar.

Nej, nu ska jag klä på mig och sminka mig, dags att se lite dräglig ut. 

/ Kram T 

Att vänta

Sitter framför datorn och surfar runt utan mening. Det är inte kul. Jag bara väntar på att tiden ska gå, gör inget produktivt. Borde skriva, åtminstone plocka fram blocket och en penna men nej inte ens det klarar jag av att göra. Mamma ska komma hem idag har jag hört men vet inte om det blir så, än är hon inte hemma.  Hur som så är det mer julafton jag väntar på, att Emma ska komma hit så jag slipper vara ensam. 

Så bra det skulle vara om jag bara tog tag i mitt skrivande. 

Nej slutklagat. 

Och just det, trevlig fjärde advent. 


/ Kram T


Frosten ligger vit på taken

Vaknade av... vaknade av mig själv faktiskt men tvingades  upp av att katterna hoppade på dörren till mitt rum. De ville ha mat och vatten och slutade inte förrän de fick som de ville. Sedan blev de galna och hade ut vattenskålen och maten.

Men det gör inget, himlen är klart blå och det ser ut att vara kallt ute, kan bero på frosten. Dricker kaffe och har gjort min mobil julfin med ett snötema. Jag tycker om min mobil lite väl mycket, den är som ett smycke. Och ibland pussar jag på den för att den är så fin....

Jag är lite knäpp...

Älskar min dator också, den borde få bli julfin den med... 

Borde gå en promenad i det fina vädret, det skulle vara nyttigt att rensa lungorna från katthår. Men det är ju så trist att gå promenad själv, jag behöver någon som distraherar mig från promenaden. Fint väder kan inte göra det.

Men solen får säkert ut mig en kort stund.

/ Kram T

Sitter och

dricker kaffe och pratar med min gräsliga flickvän. Har ätit middag och är ensam i lägenheten, buhu. Läser småsyskonens Kalle Anka tidningar och vilar mig efter dagen på stan med Jessica. Har handlat de sista julklapparna, nu har jag 24 kronor kvar på mitt konto. 

Ack!

Hade trevligt med Jessica, var ett tag sedan vi träffades och vi har alltid lika roligt när vi umgås.




Vi började med en



fika



och fortsatte sedan med att göra stan.



Mamma och pappas julklappar sticker ut i mängden.

Jag tittade så klart på fina klänningar och skor som jag ville ha men det bidde inte så. 

/ Kram T




God afton

Dagen har varit mysig, lat och full av kaffe.


Mina syskon har haft skolavslutning och jag har slagit in julklappar.


Ni som vet att ni står på min lista kan ju gissa er till vilken av dem som är er. Allas är inte med heller. Försökte tänka ut klyftiga sätt att slå in klapparna olika och lyssnade på Irländsk folkmusik i min ensamhet. Nu har kattuslingarna rivit sönder snörena på några. 

Mamma kom hem och nu har vi fredagsmys bara hon och jag, hon är alltid hemskt mysig. 


Dock är osten uppäten under skrivandets stund men vi är inne på tredje koppen te. Mys.

/ Kram T




Hemma

Sitter trött framför datorn och tänker tillbaka på skoldagen. Den har varit full av tjatter som ekar fram i huvudet då och då. Jag vill inte tänka på skolan, vill slippa ha med den att göra för stunden. Men mot min vilja är den starkt kopplad till mitt skrivande nu och jag tänker på det.

Kan inte sluta tänka på romanen som vill bli till. Vad vill jag med den? Vad är mitt syfte? Varför skriver jag?

Den sista är verkligen en jobbig fråga och har inget med min roman att göra och ändå precis allt med romanen att göra. jag hatar när mitt huvud ställer jobbiga frågor. jag avskyr att tänka, jag tänker FÖR mycket.  Alla dessa överblivna tankar som studsar fritt bakom pannbenet.

Jag är en självplågare, njuter av att må dåligt och att utsätta mig för obehagliga tankar.

Nej.   


Men man skulle kunna tro det så som jag ältar saker och ting. Det är bara att skärpa sig. Ta sig i kragen och dra till, låta snaran klämma åt om strupen och höra hur luften sakta pyser ut. 

/ T




Jippi!!!

Har packat väskorna och snart bär det av. Lärarna är sjuka så avslutningen i morgon är inställd. Biljetter är ombokade och jag tar tåget hem ikväll!

Vilken lycka. Taskigt att vara glad över att folk är sjuka, men skit samma. Jag är glad. Jag är överlycklig.

I morgon ska jag bara ligga på soffan, läsa bok och dricka kaffe. Vilken lyx. ingen skola, ingen extra dag som man förlorar på en onödig genomgång bara för att fylla några timmar.

Jag är fri som en fågel!

/ Kram T



Kramar min kudde

Tröttheten ligger som en filt över mig, sveper in mig i ett tillstånd av handlingsförlamande tystnad. Allt jag gör känns påtvingat och krystat, ett uppmärksamhetstörstande rop. 



Hukar för omgivningen, vadar i meterhögt isvatten som får huden att koka. Varm av ensamhet är jag inlåst i ett madrasserat rum och kan inte komma ut.

/ T

Nyduschad och varm...

... Dags att skriva på romanen då.

Det blev en promenad runt sjöarna,  en blöt promenad som livade upp tankarna lite. Det behövdes, de blir så lätt mossiga när man sitter instängd i lägenheten en hel dag. Och mossiga tankar skriver inga romaner. 

Inte för att det är säkert att mina klara tankar kan få ur sig en roman heller, det återstår att se men ambitionen finns där. Och som Marianne sa i måndags till mig: Nu har du åtagit dig att berätta deras historia, nu får du fullfölja det också och göra dem rättvisa. 

Det är ju det där med rättvisa som oroar mig lite, tänk om de inte blir nöjda. De finns ju bara i ditt huvud kanske någon säger då. Men hallå det är ju där de kan göra som mest skada.

Se bara på alla psykopater som hör röster. Mentalvården nästa!

Nej då, jag är fullkomligt frisk, inga problem här inte... Börjar dock känna hungern riva i magen, ska vänta på att Sophie kommer ut ur duschen så kan vi äta lunch tillsammans.  Sen blir det skriva av, oavsätt om de små pojkarna blir glada eller inte.

/ Kram T





Julhandel i storstaden

Vi vandrade drottninggatan upp och ner i jakt på klappar. Överdrivet mycket folk trängdes på stan för att vara en tisdag. Men jag hittade det jag sökte, nu är mina inköp till största del avklarade och jag är nöjd med mig själv.

Nästan... lite...

Jag har en ny väska...


... Fin va?

Just det julklappar var det.... hrm...



Efter att ha jagat julklappar till våra familjer blev det slutligen dags för oss att söka skydd på ett café för lite lunch och kaffe på maten. Där värmde vi våra frusna leder och vilade våra trötta ben. 


Mysigt hade vi det och man kunde nästan inbilla sig att det var snö utanför.






Hua, vilken träningsvärk vi fått efter våra promenader och i morgon ska vi ut  och gå runt sjöarna igen. Om det inte blir regn. Då stannar vi inne. 

Snälla bli regn...

/ Kram T

Dagens promenad

Vaknade av att klockan ringde och det var dags att gå upp, kisade trött ut i rummet och märkte att det var ovanligt ljust. Förväntansfullt lämnade jag sängen, drog undan gardinerna och tittade ut genom fönstret. Vad mötte jag om inte frostklädda tak, en blå himmel och solsken. 

Så underbart. 

Efter frukost skyndade vi oss ut på promenad i solskenet och bara njöt. 

Sjöutsikt


Sophie undersöker sina bilder och bekräftar att de blev bra.


Gloriaklädda svanar.

Nu har vi ätit lunch bestående av mackor och snart är det dags för mig att bege mig ut i storstaden för att möta upp Marianne. Mitt ego ska bli ifrågasatt under intensiv textkritik.

/ Kram T


På knä

Har hasat i Sophies säng och tittat på teve. Nu nynnar hon till öronmusiken och diskar upp efter vår sena kaffestund. Själv är jag darrig av kaffet och lite ledsen, fast jag vet inte varför. Tänker på mina pojkar och scener jag ska skriva, har svårt att ta tag i det jag vill göra. 

Har svårt att ta tag i något för stunden. Vill gömma mig under täcket men det är ingen bra ide, då blir jag bara ännu mera ledsen. Bättre då att lyssna på musik och försöka tänka bra tankar. 

Längtar så till julen, då ska jag bara vara själv och njuta av att inte behöva träffa människor. Lite tragiskt kanske, alla andra planerar för utekvällar och jag planerar för min ensamhet. Vi äro alla olika. 



Ser fram emot att vara hemma och skriva rent, att inte ha möten och skola som en tung skugga över mig, allt blir lättare utan måsten. 

Nej, nu väntar parlamentet bakom hörnet och förhoppningsvis några skratt.  
/ Kram T

Katten är kär

Stackars Ginny, hon vill bli sedd av Sophie men får bara ryggen vänd mot sig!



Tredje advent


Skolarbetet är skrivet, nu väntar bara en genomgång av texter och en av poetiken, sen är det slut. Äntligen.

Idag började dagen tidigt, jag och Sophie tog en lång promenad runt sjöarna och nu lagar hon mat åt oss och nynnar med till musiken i öronen. Kommer sakna henne över julen, speciellt att kunna diskutera mina texter med henne, Emma är underbar men något vidare intresse för min text har hon inte. Alla fungerar ju olika.

Det är svårt att tänka sig att det snart är jul när man är här i lägenheten. Finns inga spår av det förutom två juldukar som hamnat på bordet av någon mystisk kattvakt.  Men i trapphallen står en julgran och lyser upp tillvaron, när man ser den är det nästan så att man förväntar sig snö utanför porten. 

Men ingen snö pryder gatorna och för min del får den vara frånvarande till lördag.
Sen är det fritt fram!

/Kram T



Morgonstund har guld i mun

Doften av kaffe vilar behagligt över lägenheten. Och mjuk pianomusik hägrar lätt i bakgrunden. Katterna smyger omkring vid våra fötter och mamma försöker komma på sin nya mobil. 

Utanför är världen mörkblå, frosten färgar taken vita och träden hänger tysta från marken. Julstjärnor och adventsljusstakar lyser upp mörka fönster. Morgonen bäddar in oss i en nyvaken värme.

God morgon

/ Kram T

Sebbemusik


Har lyssnat på sebbelåtar och skrivit på Casper, nu är allt bättre och jag är glad. Ser fram emot resan i morgon och att vara i Stockholm ett tag. trots slösandet av pengar.

/ Kram T

En lång utandning

Ångesten river lätt i mig, det är svårt att andas eftersom något tar emot och jag önskar att jag kunde hålla för öronen och stänga ute alla inre ljud. Vill bara gömma mig under täcket och gråta, gömma mig i min text men det går inte för den är onåbar. Jag når inte fram till dem, når inte igenom mitt själv. 

Bredvid mig ligger en av katterna och sover, den andra råkade jag trampa på så hon har sprungit och gömt sig, stackars katt men jag såg henne inte. Hon är alldeles varm och len den lilla katten och spinner gör hon också. 

Vi ska presentera vårt projekt på fredag i skolan, komma med förslag på vilka förlag som skulle vilja ge ut vår bok och varför någon skulle vilja läsa den. Jag vet inte vad jag ska säga, att prata om mig själv är inte kul och att berätta hur bra och speciell jag är passar inte mig.

Sophie tycker att jag har det så lätt för att jag är speciell på så tydliga sätt, det är snällt av henne. Själv tycker hon att hon är vanlig. Det är hon så klart inte, men man tycker ju alltid att alla andra är så mycket mer intressanta än sig själv, åtminstone vissa av oss tycker det. 

Just nu tycker jag ingenting om mig själv och varför skulle någon vilja läsa om mina pojkar? Varför skulle jag tro att jag är så förbannat speciell? 

Det här är ingen bra dag för mig.

/ Kram T

Onsdag snart


Har precis köpt den sista biljetten till Stockholm för det här året. Känns skönt, men lite stressande, terminen är snart slut och allt bara flyter på. Det är meningen att jag ska skriva nu, men allt jag har i huvudet är en blind Casper, får nog skriva på det först innan jag tar tag i mina små pojkar. 

Hoppas det blir bättre då, nu kommer lillasyster och jag måste gå och handla morden, ska bli skönt när det ansvaret är borta. 

Nej dags att skriva av mig lite och sedan börja med arbetet på riktigt.

/ Kram T

Gröna ögon

Har vinkat av Emma vid tåget. Är tom och övergiven, något har slitits bort från mig och det slutar inte blöda. Jag tar ett plåster. 

Vi hade en fin helg tillsammans och det var ju bra. Igår fyllde vi oss med GT och satt uppe hela natten. Det var trevligt. Jag räknar ner dagarna tills hon kommer igen. 

Nu är det bara att ta upp skrivandet igen, mina små pojkar ska få sin välförtjänta uppmärksamhet i morgon. Vad de ska göra har jag ingen aning om men det dyker nog upp något. Om inte annat så finns ju alltid badscenen jag kan pressa ur mig. Ser fram emot att skriva de scenerna riktigt mycket. 

Det ska nog gå bra att undvika att tänka på Emma, ska äta marsipangrisar och gömma mig i beskrivningar av sommar. Hur distraherar ni er från att sakna andra hälften?

/ Kram T

Morgonstund har guld i mun

Då var det dags för Emma att åka igen. Helgen har flugit fram och jag hatar denna måndag, suck. Meningen är att vi ska iväg och göra en del innan hon åker men tiden bara flyger iväg och jag vill inte röra mig från köksbordet. Vill sitta här hela dagen med kaffe och blocket och Emma mitt emot. 

Det är orättvist. 

Sen när jag är ensam lär det bli ett längre inlägg, nu ska jag rycka upp mig. Tvätta och klä på mig och gå på stan, för julklappar ska inhandlas och Emma vinkas av. Och kanske ska vi titta på Jessicas kanin också. 

/ Kram T

Dagen

Sophie är iväg på möte och det är meningen att jag i min ensamhet ska skriva poetiken. Jag hade en underbar början i natt men lat som jag är skrev jag så klart inte upp den och nu är den försvunnen. 

Ska krypa ihop i soffan med en kopp kaffe och min dator och verkligen försöka få ner en samanhållande text nu av alla små slattar jag har. Hur svårt kan det vara? Det borde inte vara så svårt, jag behöver ju bara fylla ett papper med lite tankar om mitt skrivande. Svamla på en stund och sedan vara nöjd.

Det ska vara inne på fredag, klart och gärna lite klyftigt. 

Jag får nog hoppa över det klyftiga och bara fokusera på att få det färdigt! Just nu har jag bara bubblor i huvudet, inga smarta formuleringar, inga insiktsfulla tankar.  

Nej nu ska jag byta till min dator och ta tag i saker och ting, så kanske något blir gjort.

/ Kram T

Jag går i ide

Denna dag har varit en lång sömnig dag. Arbetsbefriad och lat. Har tittat på teve med Sophie, färgat mitt hår och ätit onyttigheter. Det har varit en underbar dag. 
/ Kram T



RSS 2.0